SQAS wijziging 01 maart 2023 onder invloed van OCS-eisen

Belangrijk nieuws van Cefic over een wijziging in het SQAS schema per 01 maart 2023 in relatie tot Operation Clean Sweep.

Op 1 maart 2023 wordt de SQAS vragenlijst aangepast. De SQAS wordt gewijzigd voor wat betreft vragen met betrekking tot Operation Clean Sweep. Per 16 november 2022 heeft de OCS board het SQAS schema erkend als gelijkwaardig aan OCS certificatie onder de voorwaarde van aanpassing van de SQAS vragenlijst.

Bedrijven die 100% voldoen aan de OCS mandatory requirements in het SQAS raamwerk, kunnen op vrijwillige basis op een publieke website worden opgenomen. Dit register wordt momenteel voorbereid door PE & EuPC (de schemahouders van OCS).

Mocht u uw bedrijf vermeld willen hebben, dan dient u een verzoek hiertoe in te dienen bij de SQAS manager van Cefic. Een 100% score op de verplichte vragen is een minimum eis.

Voor bedrijven die een assessment ondergaan hebben in de periode 01-01-2022 tot en met 28-02-2023, is een aanvullend (intermediate) assessment noodzakelijk tegen de nieuwe versie van de SQAS vragenlijst. Hierop moet vervolgens 100% score worden behaald.

Wilt u uw bedrijf voorbereiden op de eisen van Operation Clean Sweep, dan kunnen de deskundige adviseurs van Managementsysteemadvies.nl uw hierbij ondersteunen.

SQAS wijziging 01 maart 2023 onder invloed van OCS-eisen

You May Also Like